Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Unes 50 entitats criden a manifestar-se cada dimarts a places catalanes

|

- Publicitat -

Gairebé 50 entitats i organitzacions com la CUP, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i xarxes veïnals de suport creades pel coronavirus han presentat aquest dijous un manifest que crida a manifestar-se cada dimarts a les places dels barris i pobles de Catalunya per “els drets i llibertats”.

La iniciativa l’ha presentat aquest dijous el portaveu de l’organització Endavant, Lluc Gayà, en una roda de premsa a la plaça de la Vila de Gràcia de Barcelona al costat d’altres organitzacions, i han criticat els fets ocorreguts el dimarts a Gràcia, on es va convocar una concentració i hi va haver tensió entre els assistents i la policia catalana.

Publicitat

En el comunicat sostenen que els Mossos d’Esquadra van detenir una dona i van impedir una concentració que cridava a una sortida de la crisi “al servei de les classes populars”, i asseguren que va ser convocada amb el màxim respecte a les mesures sanitàries.

Exigeixen a les administracions que la crisi sanitària no sigui un argument per “impedir o obstaculitzar el dret a reunió i manifestació”, i acusen la policia catalana de violentar les concentracions amb dispositius policials.

Durant la presentació també ha intervingut el vicepresident de l’ANC, Pep Cruanyes, que ha dit que s’està patint “una repressió per motius puraments ideològics”, i ha declarat que sense l’exercici lliure del dret a la llibertat d’expressió no pot haver-hi democràcia.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v
Publicitat

Opinió

Minut a Minut