Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Una quinzena de municipis nord-catalans s’afegeixen a la iniciativa d’Elna per usar el català als plens

|

- Publicitat -

L’Ajuntament d’Elna anirà a judici, després que el ple consistorial acordés, l’abril passat, modificar el reglament municipal per reconèixer el dret dels regidors a fer servir el català amb la condició que es traduïssin les intervencions simultàniament. El prefecte dels Pirineus Orientals va presentar una denúncia al Tribunal Administratiu després que el consistori aprovés aquest canvi en el reglament, al·legant que l’article 2 de la constitució francesa diu que la llengua de la república és el francès.

Tot i això, segons ha anunciat el Sindicat Intercomunal per a la Promoció de les Llengües Occitana i Catalana (SIOCCAT) quinze municipis nord-catalans s’han sumat a la iniciativa d’Elna i introduiran el català al reglament municipal. Si més no, hi ha els Banys i Palaldà (Vallespir), Espirà de Conflent, Estagell (Rosselló), Formiguera (Capcir), la Menera (Vallespir), la Tor de França (Fenolleda), Pesillà de la Ribera (Rosselló), Portvendres (Rosselló), Ralleu (Conflent), Sant Andreu de Sureda (Rosselló), Sureda (Rosselló), Tarerac (Conflent), Trillà (Fenolleda) i Vingrau (Rosselló).

Publicitat

Malgrat això, alguns ajuntaments ja han rebut una carta d’amenaça del prefecte exigint que es facin enrere, tal com ha avançat el digital vilaweb, davant la pressió d’anar a judici, potser no ho tiren endavant.

Et pot interessar  La Catalunya Nord reivindica el seu paper al futur Congrés de Cultura Catalana del 2025
Publicitat

Opinió

Minut a Minut