Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Una jutgessa del Constitucional reconeix que és “inusual” que la Sala de Vacances tombi el recurs de Puigdemont i Comín

María Luisa Balaguer defensa que “el més raonable” hagués estat valorar el recurs en el ple, com es fa des del 2017 els temes del procés

|

- Publicitat -

La injustícia espanyola pren decisions que sorprenen, fins i tot, als seus integrants. És el cas de la jutgessa del Tribunal Constitucional María Luisa Balaguer, qui ha admès que és “inusual” el rebuig de la Sala de Vacances al recurs d’empara de Carles Puigdemont i Toni Comín.

En declaracions al programa ‘Hoy por hoy’ de la Cadena Ser, Balaguer ha dit que normalment la Sala de Vacances no resol “pràcticament res”, i molt menys afers “d’aquesta transcendència”. Tot i que ha evitat valorar si la decisió podia tenir un rerefons polític, Balaguer ha defensat que “el més raonable” hagués estat valorar el recurs en el ple, com s’ha fet tradicionalment des del 2017 amb tots els temes relacionats amb el procés català. La magistrada Balaguer ha destacat que la decisió “pot generar estranyesa”.

Publicitat

La Sala de Vacances del Constitucional, formada per Concepción Espejel, César Tolosa i Laura Díez, va rebutjar el recurs d’empara de Puigdemont i Comín dimecres.

La resolució incloïa el vot particular de la magistrada Díez, que considerava la decisió no era urgent i que, en tot cas, el recurs s’hauria d’haver admès.

“És veritat que són magistrats nous i no sé si coneixen l’històric del TC en relació amb els conflictes territorials de la naturalesa i gravetat d’aquest afer”, ha indicat Balaguer.

Et pot interessar  La cruesa de l'exili: mor la mare de Carles Puigdemont, Núria Casamajó, poc abans del seu possible retorn
Publicitat

Opinió

Minut a Minut