Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Una delegació del Govern inicia un viatge a Califòrnia per “reforçar la col·laboració” en emergències, seguretat i salut

Representants de diferents departaments mantindran trobades aquesta setmana amb autoritats d'aquest estat dels EUA

|

- Publicitat -

Una delegació del Govern ha iniciat aquest dilluns un viatge a Califòrnia, als Estats Units, per “reforçar la col·laboració” en emergències, seguretat i salut. Segons un comunicat de l’executiu, la comitiva està formada per una quinzena de representants dels departaments d’Acció Exterior i Unió Europea, de Territori, d’Interior i de Salut que mantindran trobades amb autoritats d’aquest estat.

Dimecres visitaran conjuntament el Senat californià, ubicat a Sacramento, on se celebraran reunions amb els senadors dels comitès de Salut i Transport. De la missió en destaquen també la reunió amb el Servei d’Emergències de l’Oficina del Governador, ja que l’executiu té interès a cooperar en emergències tant mèdiques com forestals.

Publicitat

D’altra banda, representants dels Mossos mantindran trobades amb l’Associació de Caps de la Policia de Califòrnia per abordar “l’impacte que ha tingut la legalització de la marihuana amb relació a les ràtios de violència”. També amb l’Oficina de Prevenció de la Violència de l’Ajuntament de Sacramento per tractar “la prevenció de la delinqüència juvenil i bandes organitzades”.

Des del Departament de Territori, la directora general d’Agenda i Renovació Urbana i responsable de l’acció exterior del Departament, Nel·la Saborit, i representants de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), es reunirà amb el Departament de Transport de Califòrnia (Caltrans), amb l’Agència de Transport de l’Estat de Califòrnia (CalSTA), amb BART (el sistema de transport públic de trens de l’àrea de San Francisco), amb entitats californianes en l’àmbit de la sismologia i amb la Comissió de Costes de Califòrnia, entre d’altres.

En l’àmbit de la salut, el cap de l’Àrea de Relacions Internacionals i Cooperació del Departament de Salut, Josep A. Pujante, el director mèdic del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i la directora de Política Científica i Internacionalització de Biocat tenen previstes trobades relacionades amb la biotecnologia, la medicina avançada i la recerca. Per exemple, tenen prevista una reunió amb els homòlegs californians del SEM.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut