Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Un vocal del CGPJ exigeix que es desconvoqui el ple que ha de tractar l’amnistia i amenaça de no anar-hi

Cuesta denuncia la "manifesta" il·legalitat de la sessió perquè considera que és un pronunciament polític

|

- Publicitat -

Forta divisió al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per l’amnistia. El vocal Álvaro Cuesta ha sol·licitat la desconvocatòria del ple extraordinari de l’òrgan que s’ha de celebrar aquest dilluns per debatre una declaració institucional contra l’amnistia en considerar que és il·legal que l’organisme s’hi pronunciï.

És més, Cuesta ha amenaçat de no assistir a la trobada, impulsada pel sector conservador del CGPJ. Tanmateix, ja ha rebut la resposta del president de l’ens, Vicente Guilarte, indicant-li que el ple es farà igualment.

Publicitat

En un comunicat recollit per diversos mitjans, Cuesta ha defensat la “manifesta” il·legalitat de la sessió que es pretén celebrar perquè contravé “l’ordenament jurídic i les funcions constitucionals” del CGPJ, ja que no es pot convocar el ple, afirma, per “informar d’eventuals o desconegudes proposicions de llei, ni pactes polítics, ni altres iniciatives legislatives o parlamentàries dels grups, ni intencions o programes de govern o d’investidura ni aprovar proclames o declaracions polítiques partidàries”.

Per altra banda, el sector més conservador ha carregat contra Cuesta i l’han acusat de ser “un socialista disfressat de vocal”, segons informa Libertad Digital.

Et pot interessar  ERC defensa un debat electoral amb Junts i el PSC per "confrontar idees"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut