Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Un informe d’Interior revela que 15 persones han mort aquest any durant detencions policials de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional

|

- Publicitat -

El Ministeri d’Interior, sota la direcció de Fernando Grande-Marlaska, revela que durant aquest any 2022 un total de 15 persones han mort durant les “reduccions” (detencions) policials efectuades per la Guàrdia Civil o la Policia Nacional. És la primera vegada que el ministeri fa públiques aquestes xifres; el diputat d’EH Bildu Jon Iñarritu va sol·licitar-les després de la polèmica actuació que agents de la Guàrdia Civil van protagonitzar en una localitat de Sevilla, arran de la qual el detingut va morir una setmana després a l’hospital.

L’informe revela que, des de l’any 2015, s’han produït un total de 59 morts durant aquestes “reduccions” policials, segons informa La Voz de Galicia. Aquest any 2022 ha estat l’any en què més persones han mort en aquestes circumstàncies; n’han mort 15, mentre que el 2021 van ser 7, i 5 la resta d’anys (2017, 2016 i 2015). El 40% dels casos (24 morts) estan catalogades com a “mort natural”; en el 7% de les defuncions (4) el motiu és el “suïcidi“, i el 53% restant (31 morts) estan catalogades com a “morts accidentals”.

Publicitat

L’informe no recull les dades dels Mossos d’Esquadra, l’Ertzaintza o la Policia Foral, ni tampoc dels cossos de seguretat locals, les quals continuen sent desconegudes.

Et pot interessar  En llibertat provisional el talp dels Mossos a la Guàrdia Civil i presumpte blanquejador de diners
Publicitat

Opinió

Minut a Minut