Dijous, 22 d'octubre de 2020 - Edició 819
La República

Un home de Girona de 20 anys i un de Barcelona de 38 eleven a 16 els casos de coronavirus a Catalunya

Els dos nous infectats, que estan en estat lleu, s’han produït a partir de dos casos diferents anteriorment confirmats

Avatar
Agències 02/03/2020
Una de les poques mascaretes que queden a la farmàcia Noguera de Girona després que la majoria d'elles s'hagin venut a causa del coronavirus. Imatge del 24 de febrer del 2020 (Horitzontal)

Un home de Girona de 20 anys i un altre de Barcelona de 38 eleven a 16 els casos de coronavirus a Catalunya, segons ha informat a les set de la tarda d’aquest dilluns el Departament de Salut. La conselleria també informa que l’estat de tots dos casos és lleu i que ambdós s’han contagiat per contacte amb dos casos diferents que havien estat confirmats amb anterioritat. Dissabte la consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar noves mesures per combatre el coronavirus, com ara que les persones que requereixen fer la prova per comprovar si han estat infectades pel coronavirus, ja no hauran de desplaçar-se a un centre sanitari, sinó que se’ls farà la prova a domicili.

Dels 16 casos confirmats a Catalunya, dos són sanitaris. Segons fonts de Salut, però, els contagis per part dels dos professionals sanitaris no es van produir a un hospital.

D’altra banda, l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha volgut recordar que el 80% dels casos de coronavirus arreu del món són lleus. En aquest sentit, l’entitat subratlla que tots els confirmats fins ara a Catalunya tenen aquest nivell, i que de tots es té “completament identificada” la procedència i el recorregut.

Els criteris per sospitar que pugui haver-hi infecció són tenir febre alta, tos, malestar general o dificultat per respirar i haver tingut contacte estret amb algú que pugui tenir coronavirus o haver viatjat recentment a països i zones amb evidència de transmissió comunitària del coronavirus SARS-CoV-2, és a dir la Xina, Corea del Sud, el Japó, l’Iran, Singapur i les regions italianes de la Llombardia, el Vèneto, l’Emília-Romanya i el Piemont.

Relacionats