Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Un exdiputat del PDeCat desafia Borràs i aposta per facilitar la investidura de Sánchez

|

- Publicitat -

L’exdiputat del PDeCAT Jordi Xuclà ha explicat que aposta perquè Junts per Catalunya faciliti la investidura de Pedro Sánchez i creu que els diputats s’han de posicionar davant “l’únic candidat viable”. En un article publicat aquest diumenge al ‘Diari de Girona’, Xuclà, que ja va quedar fora de les llistes de JxCat el 28-A, assenyala que ERC ara és “indispensable” perquè del seu suport en depèn “legislatura o terceres eleccions”. Per això lamenta que “els convergents partidaris que JxCat faciliti la investidura i utilitzi la seva força electoral per l’acompliment de tot el que pugui aconseguir en el camp programàtic” s’hagin de “donar per vençuts”.

“Hem de veure amb els braços creuats com aquest intervencionisme efectiu en la política espanyola l’assaja només ERC?”, es pregunta l’exdiputat, que afegeix: “Ens hem de resignar que el paper de política útil i negociadora de l’independentisme a Madrid el faci ERC mentre Junts per Catalunya queda instal·lada en l’esterilitat política?”.
A l’article, Xuclà també admet que “els dos mons que cohabiten” a Junts per Catalunya “tenen difícil mantenir-se en harmonia en el futur”. “Han cristal·litzat a la societat dos mons polítics: els irredempts i els partidaris del pacte i l’acord”, conclou.

Et pot interessar  Aragonès retreu a Puigdemont que "més enllà de tornar" no ha dit què faria els pròxims quatre anys
Publicitat

Opinió

Minut a Minut