Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Un ex cap de la Policia Local denunciat per assetjament laboral i sexual a l’Ametlla del Vallès

|

- Publicitat -

Un ex cap de la Policia Local de l’Ametlla del Vallès ha estat denunciat per una ex agent que assegura haver estat víctima d’assetjament laboral i sexual. Segons ha relatat la víctima al programa ‘Planta Baixa’ de TV3, l’home la va començar a “degradar” quan ella va comunicar als companys del cos que estava embarassada. La dona assegura que el cap li assignava feines menors i torns de nit per poder abusar d’ella. “M’havia de tancar al lavabo per la por que tenia”, ha recordat. Per distanciar-se del seu cap, la dona va demanar un trasllat a Mollet del Vallès i posteriorment va opositar a la Policia Local de Mataró. En els dos casos, assegura que no ha parat de perseguir-la.

Aquesta ex agent de l’Ametlla del Vallès considera que l’home està “obsessionat” amb ella, ja que, malgrat deixar el cos d’aquest municipi, ha estat constantment visitant les comissaries on ha treballat. A aquesta situació, explica, s’hi suma també un assetjament telefònic.

Publicitat

El seu cas és en mans de la justícia, però assegura que l’ex cap ha rebut fins a 23 denúncies d’assetjament, dues de les quals són casos sexuals. La dona és especialment crítica amb la reacció de l’Ajuntament de l’Ametlla, a qui acusa d’actuar com a “col·laborador” per, assegura, no haver activat el protocol intern contra assetjaments.

Segons el seu testimoni, l’Ajuntament va obrir un expedient i el va apartar temporalment del cos durant 14 mesos. “Però quan es va reincorporar el van guardonar amb una medalla per la seva experiència laboral”, lamenta, mentre retreu al consistori que a ella no li oferissin ajuda psicològica “ni tampoc suport moral”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut