Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Un diputat de JxCat recorda el passat dictatorial de Felipe VI amb aquesta foto

Avui, els partits independentistes de l’Estat han plantat el rei Borbó a l’acte solemne d’inici de la legislatura espanyola

Gerard Sesé 03/02/2020
Francesc De Dalmases, diputat de Junts per Catalunya al Parlament / JxCat

Tal com us hem explicat aquest matí, l’obertura de la legislatura espanyola, un acte grandiloqüent que presideix el Rei Felipe VI, ha patit el boicot de tots els grups independentistes de l’Estat, ERC, JxCat, CUP, EH Bildu i BNG, 29 diputats i 20 senadors que han llegit un manifest abans de començar l’acte.

“La monarquia no ens representa” han dit i han llegit el manifest en castellà, català, euskera i gallec titulat, “No tenim Rei: democràcia, llibertat, repúbliques”.

Aprofitant l’avinentesa, el diputat de JxCat Francesc de Dalmases ha comentat el discurs del Borbón i ha aprofitat per a recordar el passat dictatorial i franquista del cap de l’Estat espanyol. Sense miraments, ha recordat com el pare de Felipe VI, el rei emèrit Juan Carlos I, va ser escollit a dit pel mateix Francisco Franco. Ho ha il·lustrat amb una imatge on es pot veure el dictador sanguinari saludant a un Felipe VI infant. A més, ha usat una de les seves frases del discurs que manté una concordança sorprenent amb la instantània de fa 45 anys.