Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Un diputat de JxCat recorda el passat dictatorial de Felipe VI amb aquesta foto

|

- Publicitat -

Tal com us hem explicat aquest matí, l’obertura de la legislatura espanyola, un acte grandiloqüent que presideix el Rei Felipe VI, ha patit el boicot de tots els grups independentistes de l’Estat, ERC, JxCat, CUP, EH Bildu i BNG, 29 diputats i 20 senadors que han llegit un manifest abans de començar l’acte.

“La monarquia no ens representa” han dit i han llegit el manifest en castellà, català, euskera i gallec titulat, “No tenim Rei: democràcia, llibertat, repúbliques”.

Publicitat

Aprofitant l’avinentesa, el diputat de JxCat Francesc de Dalmases ha comentat el discurs del Borbón i ha aprofitat per a recordar el passat dictatorial i franquista del cap de l’Estat espanyol. Sense miraments, ha recordat com el pare de Felipe VI, el rei emèrit Juan Carlos I, va ser escollit a dit pel mateix Francisco Franco. Ho ha il·lustrat amb una imatge on es pot veure el dictador sanguinari saludant a un Felipe VI infant. A més, ha usat una de les seves frases del discurs que manté una concordança sorprenent amb la instantània de fa 45 anys.

Et pot interessar  Erra demana "fermesa" davant dels que "banalitzen" el franquisme, en l'acte del Parlament d'homenatge a les víctimes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut