Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Un digital espanyolista engega una campanya d’odi contra Mantinc el català: “Radicals del monolingüisme en català”

|

- Publicitat -

Un mitjà digital espanyolista, “Crónica Global,”  que rep publicitat del govern català, ha engegat una campanya d’assetjament contra Mantinc el català, que ha vist com els insults i menyspreus per part d’usuaris de les xarxes socials han crescut arran de les infames publicacions. “Radicals del monolingüisme en català”, “ultranacionalistes a l’escalf del procés”, “afany inquisitorial”, “fanàtics del català”… són algunes de les expressions que el mitjà ha emprat per referir-se a Mantinc el català i generar, així, una imatge falsificada del grup i del seu objectiu: impedir que el català mori.

Mantinc el català està format per un grup de persones que, desinteressadament, animen de forma respectuosa els catalanoparlants a no canviar d’idioma amb persones no catalanoparlants, “sempre que aquestes entenguin el català”, per tal de reforçar l’ús social del català i que la llengua no caigui en desús, tal com ja succeeix a ciutats com Barcelona. Tanmateix, el digital espanyolista, que veu “radicalisme” en aquest acte d’amor per la llengua, ha decidit iniciar una campanya d’odi amb notícies i titulars tendenciosos que fomenten l’odi contra la plataforma i contra la mateixa llengua catalana.

Publicitat

El digital del grup editorial de Pedro J ramírez s’ha basat en una de les últimes iniciatives de l’agrupació de persones per dirigir l’assetjament contra Mantinc el català. La iniciativa consisteix a fer arribar una carta als professors, signada pels pares de l’alumne, per tal de saber si el seu fill o filla manté el català durant la jornada lectiva. L’escrit demana explícitament l’ajuda del professorat per millorar els hàbits lingüístics dels nens i nenes. Tanmateix, el mitjà espanyolista ha decidit titllar aquesta iniciativa de “caça de bruixes”: “Els radicals del monolingüisme en català porten la seva ‘caça de bruixes’ a les escoles”. Una altra notícia del mateix mitjà critica una piulada de Mantinc el català en la qual es preguntava el motiu pel qual una publicació de l’hospital infantil de Sant Joan de Déu estava en castellà. Sota el titular “Les xarxes avergonyeixen fanàtics del català per mentir sobre el castellà en un hospital infantil”, ha estat un dels altres peus d’aquesta campanya d’assetjament contra Mantinc el català, que ha patit un increment d’insults i missatges d’odi contra la seva tasca.

Això, però, és només una mostra del mecanisme que utilitza l’espanyolisme, que construint una imatge de radicalisme i d’imposició més semblant a la manera de fer de l’Estat espanyol, per a calumniar el català, els catalanoparlants i totes aquelles persones que lluiten per mantenir la llengua viva, i de pas, fomentar l’odi contra la llengua.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut