Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Un concurs del Gobierno al millor treball d’investigació universitari estatal només accepta textos en castellà

|

- Publicitat -

Nou cas, i ben greu, de discriminació i agressió per part de l’administració pública espanyola contra el català. En aquest cas, des d’un dels màxims òrgans estatals: el Gobierno dels socialistes de Pedro Sánchez.

El ministeri d’Educació espanyol ha publicat les bases per a participar en el ‘Certamen Arquímedes‘, que té com a objectiu fomentar la investigació científica entre els estudiants universitaris premiant els millors treballs de recerca en totes les àrees del coneixement duts a terme per alumnes de grau i màster de les universitats de tot l’Estat.

Publicitat

En els requisits per a participar-hi el web del Gobierno, el ministeri d’Educació especificava que els treballs de recerca entregats havien d’estar redactats en castellà (i ho remarcava en negreta).

Així doncs, el català, com les altres llengües oficials de l’Estat, ha quedat totalment discriminat i menyspreat. A més, en l’àmbit de la investigació universitària, un dels idiomes més usats, també, és l’anglès.

Et pot interessar  VIDEO | L'humorista Txabi Franquesa deixa amb un pam de nas una dona que fa 60 anys que viu a Catalunya i no s'ha dignat a aprendre català
Publicitat

Opinió

Minut a Minut