Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

Un cap de la policia espanyola denunciat per organitzar dinars a la comissaria de la Verneda en ple estat d’alarma

Les suposades trobades clandestines que es saltaven el confinament es convocaven sota el nom de “coronapinchos”

Redacció 21/05/2020

La Marca Espanya torna a trontollar de la mà de la Policía Nacional espanyola. Un cap d’aquesta força d’ocupació a Catalunya és la protagonista d’aquesta trista i vergonyosa història.

Resulta que el sindicat majoritari de la Policia Nacional ha denunciat un dels seus superiors a Barcelona perquè hauria organitzat dinars i aperitius dins la comissaria saltant-se la normativa imposada per l’estat d’alarma i dilapidant el distanciament social entre els agents així com les mesures de seguretat exigides per la mateixa policia als ciutadans.

Segon ha explicat TV3, es tracta d’uns àpats convocats sota el nom dels “coronapinchos”, que s’haurien fet a la seu de la Policia Nacional de la Verneda, amb una vintena d’agents, i almenys en tres ocasions.

Segons un comunicat del sindicat Jupol, el comissari denunciat, cap de la Brigada d’Estrangeria, va muntar aquestes trobades en horari laboral i on s’incomplia les mesures de seguretat pel coronavirus. L’última trobada gastronòmica clandestina va ser el 15 de maig. Relaten que el cap va encarregar la compra del menjar a un company i que va convidar a la resta d’agents que es trobaven a la mateixa planta.

Ara, els fets s’estarien investigant internament.