Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Un aparatós accident d’un autor a Rubió deixa a 23 ferits

|

- Publicitat -

L’accident d’autocar a Rubió (Anoia) ha deixat un balanç final de 23 persones ferides i traslladades a l’hospital, dues de gravetat, segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil (DGPC). No obstant això, el SEM va haver d’atendre 45 dels 47 viatgers que anaven a l’autocar, que ahir dissabte a la tarda va bolcar en una corba tancada a la pista asfaltada d’accés al restaurant i espai gastronòmic Ca n’Alzina. Protecció Civil ha desactivat ja l’alerta del Procicat un cop finalitzada la gestió de l’emergència i una grua de gran tonatge retirarà aquest diumenge l’autobús sinistrat. En paral·lel, els Mossos d’Esquadra estan prenent dades de l’estat del vehicle i de la carretera per fer l’atestat de l’accident.

Els 23 ferits han estat traslladats a diferents hospitals de Catalunya: una persona en estat greu a l’Hospital de Bellvitge; una persona en estat greu a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell; una persona menys greu a l’Hospital de la Vall d’Hebron; 10 persones traslladades a l’Hospital d’Igualada: 6 en estat menys greu i 4 en estat lleu; 6 persones evacuades a l’Hospital Althaia de Manresa: 3 en estat menys greu i 3 en estat lleu; 3 persones traslladades a l’Hospital de Martorell: 2 en estat menys greu i 1 en estat lleu; i 1 persona traslladada en estat lleu al CUAP de Manresa.

Publicitat

En total, el SEM ha mobilitzat 25 unitats, entre les que hi ha 3 helicòpters de SEM, l’helicòpter de l’equip conjunt SEM-Bombers i 2 psicòlegs d’emergències. Per part de Creu Roja han actuat tres components de l’Equip de Resposta Immediata en Emergències (ERIE), un vehicle d’avituallament i un altre de suport amb un total de 7 persones, a més de 4 vehicles de transport col·lectiu que han fet acompanyaments de persones afectades il·leses a cases i hotels, així com la recollida de tres passatgers donats d’alta a Martorell i una persona donada d’alta a Manresa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut