Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Un altre ridícul internacional de Vox: Desestimen en temps rècord la seva acusació popular contra Puigdemont a Roma

Els ultradretans s’han quedat amb un pam de nas. La seva proposta s’ha descartat amb menys de 48 hores

Redacció 17/12/2021
Imatge de Santiago Abascal en un acte de partit / Vox

L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha posat de manifest a través d’una piulada que “a Vox les aventures judicials li duren poc”.

Així, ha comentat el fet que ahir els ultradretans van reclamar al Suprem italià, a Roma, que se’ls permetés exercir com a acusació particular contra el president a l’exili. Per tant, que poguessin participar judicialment per la detenció de Puigdemont a Sardenya i sobre la immunitat del 130è president de la Generalitat.

Tal com afirma Gonzalo Boye, la negativa no ha trigat a arribar, ja que l’advocat de Puigdemont ha publicat la piulada fa unes hores. És a dir, avui divendres 17 de desembre, Boye ja sap que la petició dels ultradretans no tirarà endavant. Per tant, que la petició ha acabat en menys de 48 hores.

Vox va lamentar ahir que “ni el Partido Popular, ni Ciudadanos ens acompanyen en aquest viatge” i s’han mostrat orgullosos d’haver defensat la unitat d’Espanya al Supremo. Potser ara poden començar a intuir-ne el perquè.

Boye ha afirmat en la piulada que “avui està desestimada i se’ls ha condemnat a pagar les despeses de la xarlotada”. Ha posat en relleu, per tant, que la proposta de Vox no tenia un fonament jurídic, i que per aquest motiu s’ha pogut descartar amb rapidesa.

Com afirma EuropaPress, el tribunal ha desestimat el recurs de cassació, que la vicesecretària jurídica de la formació, Marta Castro, va presentar ahir. També ha condemnat a Vox a pagar les despeses judicials.