Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

Un advocat expert en dret penal creu que la sentència caurà abans de l’agost

Així ho assegura Marc Molins a Catalunya Ràdio

Gerard Sesé 14/07/2019
Pla general del magistrat president de la sala segona del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, entrant a l'edifici després de sortir del seu cotxe, el 14-2-19 (horitzontal).

El Tribunal Suprem està deliberant sobre la sentència al judici farsa contra el procés. Diferents fonts apunten que mai abans s’havia vist tanta activitat i tan frenètica a la institució: reunions maratonianes fins a 3 dies a la setmana.

Tenint en compte que la resposta ciutadana contra les sentències pot ser contundent (o no) i la possibilitat que hi hagi unes segones eleccions espanyoles, les clavegueres de l’Estat apostarien per a fer pública la sentència al més aviat possible i, si pot ser, quan la majoria de catalans estiguin de vacances.

Una teoria que també ha abraçat l’advocat expert en dret penal Marc Molins, habitual tertulià arreu, que ha assegurat aquest matí a Catalunya Ràdio que “abans que s’acabi el juliol es podria comunicar la sentència del judici del procés”.

Caldrà, doncs, que l’independentisme es posi les piles si no vol perdre una nova oportunitat d’embat amb l’Estat. Allò de “ho tornarem a fer” però “aquest cop bé”.