Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023
Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023

Un 57% dels joves de 4t d’ESO utilitza poc o gens el català amb els amics

|

- Publicitat -

Un informe del Consell Superior d’Avaluació de Catalunya, que analitza els usos lingüístics a l’últim curs de secundària dels darrers 15 anys, revela unes preocupants dades que no fan més que evidenciar l’estat d’emergència lingüística del català.

Publicitat

Com explica el 324, per als alumnes de quart d’ESO, el català és cada vegada menys útil i menys atractiu. Segons l’enquesta, els alumnes que voldrien parlar només o majoritàriament en català, es redueixen a la meitat i passen del 32 al 15%. També baixa el nombre de joves que voldrien parlar molt o sempre la llengua en la seva futura feina (26%); un 22% menys que l’any 2006.

Una de les dades més esfereïdores és que el 57% dels estudiants enquestats utilitzen poc o gens el català en el cercle d’amics fora de l’escola. Igualment, l’informe assegura que en l’àmbit esportiu s’imposa el castellà. Mentre a Espanya es ridiculitza el reclam d’incrementar l’oferta audiovisual en català, l’estudi indica que tan sols un 3% dels joves consumeixen continguts audiovisuals principalment en català i, en canvi, creixen els que consumeixen sobretot en castellà, que ara són més del 60%.ESO

Et pot interessar  Els 'youtubers' d'Andorra no parlaran català: el Govern es fa enrere i no els exigirà l'A2
Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial