Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Ubasart promet als sindicats de presons “punts d’entesa” en les reivindicacions de la plantilla

|

- Publicitat -

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, ha promès arribar a “punts d’entesa” amb els sindicats de treballadors penitenciaris, que en les últimes setmanes han intensificat les reivindicacions per millorar les condicions laborals i dels mateixos presos. Ubasart ho ha assegurat en la primera trobada que la consellera ha fet amb UGT, CSIF, CCOO, IAC-CATAC i la Intersindical, la qual va tenir lloc el passat dilluns, 9 de gener. “He traslladat als sindicats que vull treballar des del diàleg i el consens. La seva tasca és indispensable”, va afirmar la consellera en acabar la roda de contactes, segons recull l’ACN.

La titular de Justícia també s’ha compromès a avançar en les qüestions plantejades pels sindicats “en la mesura que les previsions pressupostàries ho permetin”. Ubasart ha estat acompanyada pel secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a les Víctimes, Amand Calderó, i per la directora d’afers penitenciaris, Paula Montero.

Publicitat

En la trobada entre la consellera i els sindicats va posar-se l’accent en la millora de la salut mental, el seguiment i atenció a perfils vulnerables i la prevenció dels suïcidis i les agressions. Un recent estudi, en l’elaboració del qual va participar la Conselleria de Justícia, va posar de manifest l’emergència sanitària que viuen els presos, i és que el 84% dels empresonats desenvolupa un trastorn mental mentre compleix condemna al centre penitenciari.

Ubasart també va fer explícit el seu compromís per continuar treballant en la dignificació de les condicions laborals i de seguretat de tots els professionals penitenciaris, tal com ja va manifestar en la primera compareixença al Parlament. El Departament admet, en aquest sentit, que hi ha “reptes pendents” en àmbits com ara el redimensionament de les plantilles per pal·liar la manca de personal, la jubilació anticipada, la millora dels mecanismes de promoció interna i de carrera professional en general o la renegociació de l’Acord Penitenciari.

Et pot interessar  Els sindicats de presons desconvoquen la vaga després d’acordar amb Justícia millores per valor de 30 MEUR

En paral·lel, la conselleria aposta per la formació continuada dels professionals, orientada a millorar el tractament i la intervenció dels interns de cara a la reinserció i retorn a la vida en llibertat, i a la millora de l’atenció a la salut integral dels interns en la vida a l’interior.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut