Dissabte, 27 de febrer de 2021 - Edició 947
La República

Twitter suspèn 130 comptes falsos relacionats amb ERC

La plataforma ha explicat que aquesta decisió es deu a la seva “responsabilitat de protegir la integritat de la conversa pública”

Avatar
Agències 13/06/2019
Captura d'un perfil ffals anteriorment eliminat i suposadament vinculat a ERC,: "@ConvergentsNews"

Twitter ha eliminat 130 perfils en la seva plataforma, que ha identificat com comptes falsos, relacionats amb el moviment independentista a Catalunya i amb ERC perquè considera que “intentaven influir en la conversa pública”.

Twitter ha actualitzat aquest dijous la seva base de dades de transparència de comptes associats amb “operacions d’informació recolzades per Estats”, que vulneren les seves polítiques i que han estat eliminades, amb la incorporació de sis noves bases de dades: 3 de l’Iran, una de Rússia, una altra de Veneçuela i una altra de l’Estat espanyol.

A l’Estat, segons informa Europa Press, Twitter ha suspès 130 comptes falsos “directament associades” amb el moviment independentista, i específicament amb ERC.

Els 130 perfils eliminats componien una xarxa de comptes fake que “semblen haver-se creat amb la intenció d’influir en la conversa pública de maneres políticament avantatjoses i de forma no orgànica”, segons Twitter.

La plataforma ha explicat que aquesta decisió, presa per la seva unitat d’integritat, es deu a la seva “responsabilitat de protegir la integritat de la conversa pública”.

També ha al·ludit a les seves polítiques de contingut, entre les quals es troben la manipulació de la plataforma i el spam, l’activitat coordinada, els comptes falsos, l’activitat atribuïda a altres comptes, la distribució de materials ‘hackejats’ i l’evasió del bloqueig.