Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

Tres anys de presó per tallar la Ronda de Dalt durant la vaga del 8-N del 2017

Francisco Garrobo assegura que li ha vulnerat el dret a vaga i que recorrerà

Gerard Sesé 24/11/2020
La diputada de la CUP-CC Maria Sirvent, el candidat a conseller de Nou Barris Francisco Garrobo i la regidora de la CUP Capgirem Barcelona Maria Rovira durant una roda de premsa davant de l'Ajuntament de Barcelona, el 8 de gener del 2019. (Horitzontal)

La repressió judicial no s’atura: Francisco Garrobo, activista LGBTI i pel dret a l’habitatge, membre de l’associació de veïns de la Meridiana i membre del Partit Pirata de Catalunya ha sabut avui per la premsa que ha estat condemnat a 3 anys i 6 mesos de presó per haver-se manifestat durant la vaga del 8-N del 2017.

Concretament, la sentència de presó és per haver tallat la Ronda de Dalt i el jutge es justifica dient que no estava cobert per la Vaga General de La Intersindical i, a més, el magistrat assegura que Garrobo formava part d’un piquet. Aquella convocatòria va ser per respondre la repressió del 155 i els empresonaments dels presos polítics.

També hi ha un altre condemnat, en aquest cas a 1 any de presó, en Moisès F. Ambdós se’ls condemna d’un delicte de desordres públics greus i han estat absolts del delicte contra la seguretat viària, del qual també eren acusats.

L’activista assegura que recorrerà perquè han vulnerat el seu dret a vaga i la sentència encara no és ferma.