Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Tremosa es presenta a les primàries de Junts perquè vol executar els fons europeus per a la reconstrucció

|

- Publicitat -

El conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, ha admès que si fos diputat al Congrés no sap què hauria votat sobre els pressupostos estatals. “Entenc Laura Borràs i entenc Ferran Bel”, ha afegit en una entrevista a ‘Ràdio 4 i La2’. Tremosa ha subratllat que sempre és una bona notícia que un govern tingui els pressupostos aprovats però també ha remarcat que en el cas de Catalunya no es compleix la inversió prevista. D’altra banda, ha assegurat que no té ambició de ser líder d’un partit tot i presentar-se a les primàries per encapçalar les llistes de JxCat per Lleida. El conseller ha descartat afiliar-se al partit de Carles Puigdemont, ara n’és simpatitzant, amb l’argument que sempre ha estat independent.

Tremosa ha explicat que aspira a ser influent des del punt de vista de les idees i ha afegit que es presenta a les primàries de JxCat perquè vol ser present en la pròxima legislatura per executar els fons europeus per a la reconstrucció. De fet, segons ha recordat, l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, el va nomenar conseller amb l’objectiu que gestionés aquesta qüestió. “Veig que la meva experiència, tinc contactes a la UE, pot ser útil per a Catalunya”, ha reblat.

Publicitat

Pel que fa als pressupostos de l’Estat, Tremosa ha dit que entén les raons de JxCat per votar-hi en contra i les del PDeCAT per donar-hi suport. I ha remarcat que si el govern espanyol hagués acceptat alguns esmenes de JxCat, hagués afavorit el suport del partit. Segons ha afegit, qui té més responsabilitat no és qui té 4 diputats”.

Tremosa també ha destacat que és l’Estat qui s’ha separat de Catalunya “quan ha deixat desateses les inversions” i, per tant, ha defensat que és l’Estat “qui ha de recuperar l’estima dels catalans”.

Et pot interessar  Junts proposa a TV3 fer el debat de candidats des de Perpinyà perquè Puigdemont pugui participar-hi

Preguntat per la seva relació amb el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha assegurat que és “molt eficaç” i que parlen cada dia. Com a exemple d’aquesta eficàcia ha dit que en aquests últims mesos s’han desencallats temes que portaven temps encallats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut