Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

“Tothom a l’aeroport”: Tres anys des de les protestes populars contra la sentència del Procés

|

- Publicitat -

El 14 d’octubre de 2019, tres anys enrere, el Tribunal Suprem d’Espanya feia pública la sentència contra els polítics catalans en el marc del judici del Procés. La sentència era colpidora, i condemnava diversos polítics i líders d’entitats catalanes a un total de 100 anys de presó. La resposta popular no va trigar a arribar i, aquell mateix dia, milers de persones van mobilitzar-se als carrers per protestar contra la repressió de l’Estat espanyol, donant peu així a una de les setmanes més convulses viscudes recentment a Catalunya.

Tal dia com avui, en una acció popular sense precedents, milers de persones, seguint a Tsunami Democràtic, van desplaçar-se fins a l’Aeroport del Prat, ara anomenat Aeroport Josep Tarradellas, per tal de protestar allà contra la repressió que Espanya exercia amb el moviment independentista català. Malgrat ser una protesta pacífica que només volia captar l’atenció del panorama internacional, cosa que va aconseguir, la resposta per part de les autoritats va ser brutal, amb càrregues policials desproporcionades que van deixar desenes de ferits i detinguts o investigats per la policia. Tres anys després, encara es recorda aquell dia, que va encetar una setmana de protestes multitudinàries als carrers de Barcelona i arreu de Catalunya.

Et pot interessar  García-Castellón dona un dia als investigats pel Tsunami perquè informin de la seva localització i poder citar-los
Publicitat

Opinió

Minut a Minut