Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Torrent planta cara a Vox: “Tornaré a votar”

"El conflicte polític a Catalunya només se solucionarà mitjançant un referèndum"

|

- Publicitat -

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha deixat clar al Tribunal Suprem que està convençut que el conflicte polític a Catalunya “només se solucionarà mitjançant un referèndum” i tornarà a votar:”No renunciarem mai a la voluntat majoritària a Catalunya dels catalans a decidir el nostre futur”.

Preguntat pel partit d’extremadreta, Vox, sobre si les lleis de desconnexió suposaven crear una legislació paral·lela a la vigent, el president s’ha limitat a assegurat que “la seva finalitat és que els catalans poguessin votar i decidir el seu futur”.

Publicitat

Torrent ha defensat que no hi ha raons perquè el president o presidenta del Parlament pugui inadmetre una iniciativa parlamentària perquè, al seu judici, no es pot fer servir una prerrogativa de caràcter organitzatiu com és l’ordre del dia d’un Ple “per dir de què es parla o de què no es parla en un Parlament”.

Preguntat per Javier Ortega Smith sobre el fet que els lletrats de la cambra advertissin de la possible inconstitucionalitat d’algunes propostes, en referència a la Llei del Referèndum i la de Transitorietat, Torrent s’ha limitat a assenyalar que els informes dels lletrats “no són vinculants”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut