Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Torrent obre la porta a investir Puigdemont

El president del Parlament convoca pel 21 de gener una ponència conjunta per a modificar el reglament de la cambra

|

- Publicitat -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat per al 21 de gener a les 16.30 hores la ponència conjunta per reformar el reglament de la Cambra, ha informat el Parlament en un comunicat.

Aquesta decisió arriba el dia després que el portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, demanés en roda de premsa a Torrent que convoqués la ponència “de manera immediata” perquè la comissió abordi la reforma del reglament.

Publicitat

Es tracta d’una reforma que impulsa JxCat i que, segons va explicar Pujol al presentar-la, ha de servir per “posar al dia” certes eines de la institució que han de ser actualitzades.

“Volem posar al dia el reglament del Parlament, que està pensat per quan la tecnologia no era la que tenim ara a l’abast i per quan en aquest Parlament hi havia una concòrdia i un ‘fair play’ que avui no existeixen”, va afirmar.

Des de l’inici, JxCat ha manifestat que la seva voluntat és incloure en la reforma la possibilitat d’investir de forma telemàtica a l’expresident Carles Puigdemont, és a dir, fer-ho a distància sense necessitat que torni de Bèlgica.

La idea que JxCat torni a posar damunt de la taula la investidura de l’expresident va tornar a prendre força aquest Nadal, quan Puigdemont ho va dir en un apunt a Instagram: “Si el Parlament em investeix, jo prendré possessió del càrrec i tornaré a Catalunya” .

A més, el dilluns Pujol va tornar a assegurar que la seva voluntat en aquesta legislatura segueix sent investir Puigdemont, encara que no de forma immediata.

No obstant això, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va negar haver rebut cap indicació de JxCat per intentar investir de nou a Puigdemont i va demanar que els comuniquin “si hi ha d’haver algun canvi”.

Et pot interessar  'Junts+ Puigdemont per Catalunya', el nom de la candidatura del president a l'exili pel 12-M

Es ponents

La comissió, que està presidida per Torrent, es va constituir el 19 de novembre i ara la ponència conjunta –amb representació de tots els grups– haurà de proposar canvis en la norma que regeix la Cambra catalana.

La ponència la formen els diputats José María Espejo i Carles Carrizosa (Cs); Josep Costa i Albert Batet (JxCat); Marc Sanglas i Gerard Gómez del Moral (ERC); David Pérez i Ferran Pedret (PSC); Susanna Segòvia i Marta Ribas (comuns); Maria Sirvent (CUP), i Santi Rodríguez (PP).

Publicitat

Opinió

Minut a Minut