Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Torrent mostra la seva convicció amb la taula de diàleg

|

- Publicitat -

“La mesa de negociació ja representa d’entrada un triomf polític”. Així de contundent s’ha mostrat el conseller d’Empresa, Roger Torrent, en una entrevista a l’ACN.

El predecessor de Borràs ha argumentat que la taula de diàleg implica un “reconeixement de l’existència d’un conflicte polític”, un element que diu que no es pot “menystenir ni obviar”. “El reconeixement és una passa imprescindible per la resolució democràtica del conflicte”, ha afegit Torrent.

Publicitat

D’altra banda, el conseller es mostra “convençut” que el Govern “se’n sortirà” amb els pressupostos pel 2022 i que serà “capaç” d’aprovar-los amb la CUP. Torrent, doncs, confia que els comptes de la Generalitat rebin el suport de la majoria que va investir el president, Pere Aragonès.

Torrent ha insistit a l’entrevista que la taula de diàleg també és, de per si, un “triomf polític” en un altre sentit: o bé s’obté el referèndum “inevitable”, o bé l’independentisme es carrega “encara més de legitimitat”. És per això que el conseller reitera que l’espai de negociació amb la Moncloa és “molt positiu políticament”.

El dirigent d’ERC ha constatat, en les declaracions a l’ACN, que la delegació catalana acudirà a la taula de diàleg amb l'”encàrrec” de la ciutadania per proposar-hi l’autodeterminació i l’amnistia, com a eines per resoldre el conflicte. “Cal veure quina proposta té el govern espanyol i com la trasllada a la mesa”, ha afegit.

Torrent també ha manifestat que cal anar a la reunió -prevista per a finals de la setmana del 13 de setembre- amb la “màxima expectativa”. Això sí, ha subratllat que el Govern és alhora “escèptic políticament”. “No som innocents, sabem exactament el tarannà del govern espanyol i l’Estat”, ha justificat.

Et pot interessar  ERC i PSOE decideixen aparcar la taula de negociació de governs fins després del 12-M i el 9-J

Finalment, Torrent ha avisat que l’executiu català “no renunciarà” a la negociació perquè és un “element imprescindible per resoldre el conflicte”.

Pressupostos amb la CUP
En un altre sentit, Torrent s’ha mostrat “confiat” perquè el grup de Dolors Sabater aprovi els pressupostos de la Generalitat pel 2022: “Ens en sortirem amb la CUP”, ha aventurat. El conseller veu el Govern “capaç” de rebre la mateixa majoria que en la investidura d’Aragonès -ERC, Junts i CUP-, ja que els comptes son una “eina fonamental”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut