Dijous, 22 d'octubre de 2020 - Edició 819
La República

Toni Soler adverteix d’una possible trampa a la pregunta d’ERC sobre la investidura

Alerta que les bases republicanes poden votar un ‘Sí’ i que, realment, estarien dient un ‘No’

Redacció
Redacció 21/11/2019
Moment al final de l'acte d'ERC a Terrassa amb el cap de llista, Gabriel Rufián, la portaveu Marta Vilalta i el coordinador nacional Pere Aragonès. Imatge del 8 de novembre de 2019. (Horitzontal)

Toni Soler, productor de televisió i historiador, va plantejar ahir amb un tuit que la pregunta anunciada per ERC a les seves bases per a decidir si investeix o no Pedro Sánchez amb els seus 13 diputats a Madrid pot ser tramposa.

El presentador de televisió afirmava de manera contundent una dura crítica sobre com està formulada la qüestió, una crítica, a més, molt compartida a les xarxes.

Soler adverteix: “Compte que amb aquesta pregunta el Sí vol dir No (No a investir sense acord per fer taula de negociació). I, de fet, té tota la raó.

La pregunta és: “Estàs d’acord a rebutjar la investidura de Sánchez si prèviament no hi ha un acord per abordar el conflicte polític amb l’Estat a través d’una mesa de negociació?”. Respondre ‘Sí’ significa dir ‘No’ a Sánchez, ja que sí que s’estaria d’acord a no votar-lo. En canvi, el ‘No’ voldria dir un ‘Sí’ a la investidura.

Certament, la pregunta pot generar dubtes. A més, deixa la porta oberta, fins i tot, que la decisió final recaigui en el Consell Nacional independentment del resultat, ja que se circumscriu la decisió a una variable (la mesa de negociació) que pot mutar o variar.

Relacionats