Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Toni Soler adverteix d’una possible trampa a la pregunta d’ERC sobre la investidura

|

- Publicitat -

Toni Soler, productor de televisió i historiador, va plantejar ahir amb un tuit que la pregunta anunciada per ERC a les seves bases per a decidir si investeix o no Pedro Sánchez amb els seus 13 diputats a Madrid pot ser tramposa.

El presentador de televisió afirmava de manera contundent una dura crítica sobre com està formulada la qüestió, una crítica, a més, molt compartida a les xarxes.

Publicitat

Soler adverteix: “Compte que amb aquesta pregunta el Sí vol dir No (No a investir sense acord per fer taula de negociació). I, de fet, té tota la raó.

La pregunta és: “Estàs d’acord a rebutjar la investidura de Sánchez si prèviament no hi ha un acord per abordar el conflicte polític amb l’Estat a través d’una mesa de negociació?”. Respondre ‘Sí’ significa dir ‘No’ a Sánchez, ja que sí que s’estaria d’acord a no votar-lo. En canvi, el ‘No’ voldria dir un ‘Sí’ a la investidura.

Certament, la pregunta pot generar dubtes. A més, deixa la porta oberta, fins i tot, que la decisió final recaigui en el Consell Nacional independentment del resultat, ja que se circumscriu la decisió a una variable (la mesa de negociació) que pot mutar o variar.

Et pot interessar  El món polític i l'acadèmic ploren la mort de Josep Maria Terricabras
Publicitat

Opinió

Minut a Minut