Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Tinder i la cultura de la violació: 1 de cada 5 usuàries ha patit agressions sexuals durant cites, segons un estudi d’Igualtat

|

- Publicitat -

El Ministeri d’Igualtat ha presentat unes dades preocupants sobre la realitat que viu el públic femení a les aplicacions de cites com ara Tinder. El 70% de les usuàries d’aquesta aplicació, és a dir, 1 de cada 5, ha patit una agressió sexual perpetrada per algú que havia conegut a través de l’aplicació.

L’estudi ‘Apps sense violència sexual‘ ha entrevistat 963 dones heterosexuals usuàries de Tinder de diferents llocs d’arreu de l’Estat. D’aquest gairebé miler d’entrevistades, 208 (21,7%) van ser víctimes d’una violació “en el sentit més consensuat socialment del terme”, és a dir, “mitjançant la violència física”. El 33,8% de les enquestades també confirma que durant les relacions van voler parar però que van pressionar-les per continuar, i un 29,5% afirma que van ser pressionades per fer coses que no els venien de gust.

Publicitat

Altres dades preocupants que l’informe treu a la llum són, per exemple, que un 40% s’han sentit pressionades per mantenir relacions sexuals molt similars amb la pornografia, un 57% van ser pressionades a consumir alcohol per mantenir dites relacions, i un 48,8% revela que durant les relacions sexuals van sentir-se tractades com un objecte.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut