Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Terricabras destapa que Baena va piratejar el seu e-mail sense permís quan era eurodiputat

“Suposo que el podria demandar per això”

Gerard Sesé 04/02/2020
Pla mig de l'eurodiputat d'ERC Josep Maria Terricabras durant una atenció als mitjans el 2 d'abril del 2019. (horitzontal)

L’exeurodiputat per ERC, Josep Maria Terricabras, ha explicat avui a Twitter que el Teniente Coronel de la Guardia Civil, Daniel Baena, va usar un correu electrònic seu privat durant la declaració al judici contra l’excúpula dels Mossos a l’Audiència Nacional espanyola.

Terricabras explica que en aquell moment era eurodiputat i, per tant, en interceptar correus seus hauria d’haver demanat permís a l’Eurocambra, cosa que no va fer i es pregunta: “L’ha obtingut legalment o gràcies al règim policíac-judicial implantat fa temps?”

Com que gaudia d’immunitat parlamentària, el polític català creu que “el podria demandar per això”. Però a més, explica que Baena, àlies Tàcito, interpreta malament les seves paraules dirigies a Trapero a l’e-mail.

“Com a eurodiputat jo era membre del Grup de Control parlamentari d’EUROPOL. Plantejava la necessària col·laboració a escala internacional dels Mossos amb les policies d’Espanya. El Govern espanyol ho havia impedit fins llavors. Sembla que Baena també ho veia malament” explica.

El cas destapa, de nou, les males arts de la policia judicial espanyola que demostra saltar-se totes les lleis i protocols a l’hora d’intentar acabar amb l’independentisme.