Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Taula de negociació? Sánchez i Calvo tornen a plantar la comissió d’investigació del 155 del Parlament

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta, Carmen Calvo, han tornat a plantar la comissió d’investigació de l’aplicació de l’Article 155 al Parlament a la que estaven citats aquest dimarts al matí. És la segona vegada que no hi compareixen després que tampoc assistissin a la sessió prevista pel dia 12 de novembre. Aquesta sessió es va acabar ajornant perquè coincidia amb el Ple del Parlament, encara que segons fonts parlamentàries ja havien avançat que no hi anirien, de manera que la d’aquest dimarts és la segona incompareixença. La comissió ha informat de la situació a la Mesa del Parlament perquè ho pugui traslladar a la fiscalia.

L’argument dels representants del govern espanyol per no assistir a la comissió és que, segons un dictamen del Consell d’Estat, la seva incompareixença està justificada perquè com a alts càrrecs de l’executiu on han de retre comptes és al Congrés.

Publicitat

També estaven citats l’exministre de Justícia Rafael Catalá, l’ex-secretari d’estat d’Administracions Territorials Roberto Bermúdez de Castro, el director general de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Ens Locals del govern espanyol, Enrique Lasso de la Vega; el secretari general tècnic del ministeri de l’Interior, Juan Antonio Puigserver Martínez; i el cap de la Casa del Rei, Jaime Alfonsín. Sí que està previst que hi compareguin una representació de la confederació Cecot i l’expresident de Foment del Treball Joaquim Gay de Montellà.

Et pot interessar  Puigdemont amenaça de retirar el suport a Sánchez “si Illa fa un Collboni” després del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut