Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Tardà obre la porta a un Govern amb partits “independentistes i sobiranistes”

També diu que després del proper cicle electoral s’haurà de tornar a reclamar un referèndum

Redacció
Redacció 28/05/2020

Joan Tardà s’ha convertit en una de les cares més visibles del gir estratègic d’ERC. Independentista de pedra picada i de contrastada carrera política, especialment a Madrid, ha estat escollit pels republicans pel seu pes i la seva petja inqüestionable com el peó per a llençar píndoles sobre el futur que plantegen els republicans.

Si fa poc, fins i tot el Molt Honorable president Quim Torra li retreia el mal que fa el seu discurs a l’objectiu de la República (usava el terme terroristes en un article) avui Tardà torna a crear polèmic a les xarxes amb el seu últim tuit.

El republicà assegura que “els partits compromesos amb la viabilitat econòmica de Catalunya, amb la justícia social i amb la reclamació d’un referèndum després del proper cicle electoral no podran obviar el debat de la conformació d’un Govern de front ampli que integri independentistes i sobiranistes”. Dit en altres paraules, obre la porta a un govern català amb partits que no siguin independentistes (els més agosarats s’atreviran a dir que podria ser un nou tripartit amb el PSC) i d’altra que la pantalla passada del referèndum tornarà a planar la vida política com el hàmster que gira en una roda. Per acabar-ho d’adobar, titlla la seva proposta de “victòria” i la que no la segueixi de “sectarisme”.