Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Sis mesos de presó per un independentista acusat de llançar una tanca contra els mossos l’11-S de 2021

Alerta Solidària assegura que la repressió només ha fet que l'encausat tingui un motiu més per voler marxar d'Espanya 

|

- Publicitat -

El jutjat penal 20 de Barcelona ha condemnat un manifestant independentista a sis mesos de presó per un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat en un nou judici farsa. Els fets van tenir lloc durant una protesta independentista que hi va haver l’11 de setembre de 2021 davant de la comissaria de la Policia Nacional a la Via Laietana de Barcelona.

La jutgessa considera provat que, durant la protesta, l’acusat va llançar una tanca perimetral contra la línia policial dels mossos d’esquadra, però no que impactés contra l’agent de policia que reclamava una indemnització. La magistrada ha descartat cap consideració d’agreujant, tal com reclamava la fiscalia, i també l’ha absolt del delicte lleu de lesions.

Publicitat

Una tanca, un instrument perillós? 

Des d’Alerta Solidària consideren que és “especialment greu” que la fiscalia sol·licitava 3 anys i 9 mesos de presó per al veí de Manresa —que va mantenir en les conclusions finals— perquè considerava que la tanca perimetral era un “instrument perillós”. “S’acaba un procediment en què un manifestant independentista ha patit una llarga temporada amb la por d’anar a la presó”, lamenten en un comunicat, tot afegint que “la repressió només ha fet que interioritzés un motiu més, encara un més, per marxar al més aviat possible d’Espanya”.

Et pot interessar  [PUBLICAT el 2017] l'Operació Catalunya a ulls del gran #Puyal
Publicitat

Opinió

Minut a Minut