Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Sindicats de l’habitatge de Ciutat Vella ocupen la seu d’un fons inversor per exigir la suspensió de cinc desnonaments

|

- Publicitat -

Els sindicats de l’habitatge del Raval i Ciutat Vella han ocupat aquest dijous la seu d’un fons inversor per exigir la suspensió de cinc desnonaments en aquesta zona de Barcelona. Al voltant de les 11 del matí, els membres de les dues plataformes s’han presentat a les oficines per demanar que s’ofereixi lloguer social a les famílies afectades ja que, segons els sindicats, “totes elles compleixen els requisits de vulnerabilitat i manca d’alternativa habitacional”. A més, han recordat que al tractar-se d’un gran tenidor, si no opta per aquesta via estaria incomplint la llei 24/2015.

Els manifestants han penjat diverses pancartes a les finestres i, finalment, els treballadors de la seu han marxat, deixant les oficines tancades. Els Mossos d’Esquadra han acudit al lloc dels fets, on han vigilat que les sortides dels treballadors es desenvolupessin sense incidents i han exercit de mediadors entre les dues parts.

Publicitat

Pel que fa a les famílies pendents del desnonament, els sindicats apunten que tres viuen al Raval i dos més al casc antic. Tal com han explicat a través de les xarxes socials, després de la ocupació d’avui han aconseguit obrir negociacions pels casos de totes elles.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut