Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Silenci dels comuns després que Pablo Iglesias hagi dit que acceptava un 155 a canvi de ser al Gobierno

|

- Publicitat -

L’intercanvi de retrets entre PSOE i Unidas Podemos usen els mitjans de comunicació evidencien el desgavell que hi ha ara mateix a la política espanyola i que difuminen que aquestes eleccions puguin servir per solucionar res.

Una vegada més, en aquest context d’acusacions creuades i declaracions destructives entre les dues formacions autoanomenades d’esquerres, qui en surt més mal parat és Catalunya i, de retruc, els comuns.

Publicitat

Pablo Iglesias, líder de Podemos, ha dit avui que acceptaria el 155 a Catalunya si estigués en un govern amb el PSOE. Ho ha explicat en una entrevista a Antena3 i ha recordat que ells sempre ‘respectaran la llei” i que assumirien “el lideratge del PSOE’.

Aquestes greus declaracions dilapiden (una vegada més) el discurs dels comuns a Catalunya que hi ha una Espanya que sí ens entén i que faria possible un encaix del Principat a l’Estat.

És per això que, després d’aquestes greus paraules d’Iglesias, els comuns han fugit d’estudi. És més, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha atacat a Sánchez i no al de Podemos.

Colau ha retret aquest divendres al president espanyol en funcions que no defensi l’acord de BComú i el PSC a Barcelona. En una atenció als mitjans, des del consistori, ha argumentat que el pacte de govern a la ciutat “funciona” i ha recordat que el que volen els votants de tot l’Estat és un pacte en la mateixa línia. “Em sap greu que no faci ni una mínima autocrítica i sobretot que no defensi un acord d’esquerres, que és el que demanen els votants progressistes tant a Barcelona com a tot Espanya”. De cara al 10-N, l’alcaldessa s’ha mostrat partidària, en una entrevista prèvia a Rac1, que Jaume Asens repeteixi com a candidat dels comuns al Congrés i que les llistes siguin les mateixes.

Et pot interessar  Albiach insisteix que els vots dels comuns "no serviran per fer de Catalunya el casino més gran d'Europa"

Un corrent es queixa

El corrent anticapitalista dels comuns, Desbordem, ha reclamat a Catalunya en Comú que es desmarqui de les declaracions del líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias. Per tot plegat, demanen a la formació que es distanciï d’Iglesias i es deixi clar que, davant d’una intervenció, “els hipotètics ministres” de la seva organització “abandonarien immediatament el govern”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut