Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Sergi Sabrià no veu clar que Junts investeixi Pere Aragonès dimarts

El diputat d’ERC admet que la direcció estratègica del procés independentista continua encallant les converses amb Junts

Agències 29/03/2021
Sergi Sabrià, assegut al seu escó del Parlament mentre Elsa Artadi puja les escales el març de 2021 al Parlament.

Sergi Sabrià, diputat i membre negociador de l’equip d’ERC, ha dit que les negociacions entre Junts i els republicans han continuat aquest cap de setmana i que s’ha fet “algun avanç”. “Volem pensar que som una mica més a prop, però a aquesta hora no estem en condicions de dir que sí [que serà investit Aragonès]”, ha admès el dirigent republicà. “Continuarem treballant de cara a dimarts i si dimarts no pot ser, seguirem també”, ha insistit en declaracions a Catalunya Ràdio i a SER Catalunya. Sabrià ha admès que estan “encallats” en la direcció estratègica del procés independentista i ha confiat que un cop se superi aquest escull, les converses avançaran més ràpidament.

Sobre el paper que ha de tenir el Consell per la República, Sabrià ha dit que durant aquest cap de setmana s’han intercanviat “papers”. Ha subratllat que en aquest organisme no tothom hi està representat i que “si ha d’exercir algun paper, que segurament és que sí, cal que sigui de tothom i no de part”.

Preguntat per la possibilitat que s’hagin de repetir les eleccions si els partits independentistes no assoleixen un acord, Sabrià ha dit que seria “una molt mala notícia”, tot i que des d’ERC sempre estan “preparats”, ha dit. “Em semblaria molt trist que demà això no agafés forma”, ha conclòs.