Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Sense aturador: Citat Baños a declarar per negar-se a respondre Vox en el judici de l’1-O

|

- Publicitat -

El jutjat d’instrucció 10 de Madrid ha citat a declarar el 16 de setembre a les 10.30 h l’exdiputat de la CUP Antonio Baños com a investigat per un delicte de desobediència per haver-se negat a respondre l’acusació popular de Vox durant el judici de l’1-O al Tribunal Suprem, segons ha publicat Baños en una piulada a Twitter. La també exdiputada de la CUP Eulàlia Reguant, que també està investigada pels mateixos fets, ja va comparèixer el passat 25 de febrer. Baños estava citat per declarar el 18 de març per videoconferència -el 14 es va declarar l’estat d’alarma-. La nova citació també és per videoconferència des de la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

Els dos exparlamentaris anticapitalistes van ser citats a declarar com a testimonis al Suprem el 27 de febrer de l’any passat, i es van negar a testificar al·legant objecció de consciència davant d’una formació “obertament masclista i xenòfoba”.

Publicitat

Per això el president del tribunal, Manuel Marchena, els va imposar una multa de 2.500 euros a cadascú, sufragats amb les aportacions de la ciutadania a la Caixa de Solidaritat.

Et pot interessar  En llibertat provisional el talp dels Mossos a la Guàrdia Civil i presumpte blanquejador de diners
Publicitat

Opinió

Minut a Minut