Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Seleccions basques aconsegueixen l’oficialitat per competir a escala internacional

|

- Publicitat -

El país Basc fa un pas a escala internacional. Les seleccions basques tant de pilota basca i surf, i alguns esports d'”arrelament nacional” podran competir oficialment a nivell internacional, segons EITB. L’oficialitat l’obtindran amb l’aprovació de la nova Llei de l’Esport al Congrés.

Així mateix, la llei conté una esmena transaccional acordada entre PSOE i PNB gràcies a la qual es reconeix, per primer cop, l’oficialitat de les seleccions basques d’alguns esports. El PNB va posar aquesta condició per donar els seu suport a la llei i també era un dels punts que apareixia a l’acord d’investidura que el 2020 va fer president Pedro Sánchez. La redacció de l’esmena fa referència als “esports d’arrelament especial” a les autonomies, sense especificar quins.

Publicitat

El que sí que s’estipula és que les seleccions hauran de ser d’àmbit autonòmic, per la qual cosa Navarra i el País Basc no podran competir juntes, com posen d’exemple al portal de la cadena pública. Cal recordar que alguns esports catalans compleixen aquesta norma podrien tenir sortida.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut