Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Segon cas de portes giratòries de Duran i Lleida: Fitxa de Conseller per l’asseguradora Mapfre

|

- Publicitat -

Nou cas de portes giratòries a Espanya. En aquesta ocasió, però, per partida doble. El nostre protagonista és Josep Anton Duran i Lleida, que després de tota una vida dedicant-se a la política, especialment al Congreso a Madrid, ha anat a parar a grans empreses espanyoles per a tenir una jubilació daurada.

A finals del mes de gener del 2019, el Consell d’Administració de l’empresa pública espanyola Aena va decidir nomenar Duran i Lleida com el nou conseller independent, en substitució d’un altre expolític, el popular Josep Piqué. El canvi va tenir efectes l’1 de març d’enguany.

Publicitat

Ara, pocs mesos després, Mapfre també ha fitxat l’expresident d’Unió com a conseller del seu negoci internacional, segons explica VozPopuli. Mapfre hauria assegurat al mitjà citat que Duran i Lleida s’incorpora com a assessor del negoci de l’asseguradora que s’encarrega d’Amèrica del Nord i Euràsia, excloent a Espanya i Portugal. Un negoci que no inclou Llatinoamèrica, una part molt important del negoci que té l’asseguradora espanyola.

L’objectiu de Duran i Lleida s’ha complert. Cal recordar que a les acaballes de la seva carrera política va preguntar-se “De què viuria?” si tornava al món de la docència. En una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’ va assegurar que els professors “ho passen molt malament, no guanyen prou, per tant no en tindria prou”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut