Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Segon cas de portes giratòries de Duran i Lleida: Fitxa de Conseller per l’asseguradora Mapfre

L’expolític també és Conseller d’Administració de l’empresa pública espanyola Aena

Redacció
Redacció 28/09/2019
Pla mitjà de l'exlíder d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida duant una atenció als mitjans a l'ambaixada espanyola a Bèlgica, a Brussel·les el 17 de setembre del 2019. (Horitzontal)

Nou cas de portes giratòries a Espanya. En aquesta ocasió, però, per partida doble. El nostre protagonista és Josep Anton Duran i Lleida, que després de tota una vida dedicant-se a la política, especialment al Congreso a Madrid, ha anat a parar a grans empreses espanyoles per a tenir una jubilació daurada.

A finals del mes de gener del 2019, el Consell d’Administració de l’empresa pública espanyola Aena va decidir nomenar Duran i Lleida com el nou conseller independent, en substitució d’un altre expolític, el popular Josep Piqué. El canvi va tenir efectes l’1 de març d’enguany.

Ara, pocs mesos després, Mapfre també ha fitxat l’expresident d’Unió com a conseller del seu negoci internacional, segons explica VozPopuli. Mapfre hauria assegurat al mitjà citat que Duran i Lleida s’incorpora com a assessor del negoci de l’asseguradora que s’encarrega d’Amèrica del Nord i Euràsia, excloent a Espanya i Portugal. Un negoci que no inclou Llatinoamèrica, una part molt important del negoci que té l’asseguradora espanyola.

L’objectiu de Duran i Lleida s’ha complert. Cal recordar que a les acaballes de la seva carrera política va preguntar-se “De què viuria?” si tornava al món de la docència. En una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’ va assegurar que els professors “ho passen molt malament, no guanyen prou, per tant no en tindria prou”.