Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

Se suspèn la compareixença d’Iqoxe al Parlament perquè els directius no es presenten

Els parlamentaris rebutgen la compareixença de l’advocat d’IQOXE a la comissió d’estudi de la petroquímica

Avatar
Agències 27/10/2020
14/01/2020 Explosión en una empresa química de La Canonja (Tarragona) ECONOMIA CATALUÑA ESPAÑA EUROPA TARRAGONA SOCIEDAD FABIAN A. PONS - EUROPA PRESS
El Parlament ha rebutjat la compareixença de l’advocat i portaveu d’IQOXE, Javier Fontcuberta, a la comissió d’estudi de la petroquímica de Tarragona. Fontcuberta havia de participar en la sessió d’aquest dimarts juntament amb Ferran Cabré, un enginyer de la companyia, per donar la seva visió dels fets succeïts a IQOXE (La Canonja) el 14 de gener, quan una explosió en un reactor d’òxid d’etilè va explotar i va causar la mort de tres persones. El diputat de la CUP, Vidal Aragonès, ha recordat que la comissió havia acordat escoltar els directius de la companyia i ha sol·licitat a la mesa rebutjar la participació de Fontcuberta i Cabré. Una petició que després d’uns minuts de debat ha estat acceptada.

Per la seva banda, IQOXE ha emès un comunicat en el qual “lamenta que se l’impedeixi donar explicacions en seu parlamentària”. Per la companyia els dos representants designats “eren plenament idonis per donar contingut a la sessió”. IQOXE també ha recordat que les persones investigades, entre les quals hi ha màxims dirigents, “tenen limitada la seva capacitat de resposta en seu parlamentària” per la investigació judicial que hi ha en marxa.

En la sessió d’aquest dimarts també hi ha intervingut el científic Emilio Palomares, director de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ).