Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

S’articulen els primers moviments per ocupar la Diagonal l’11-S

Les accions dels CDR d'aquests últims mesos han servit per mesurar la capacitat organitzativa i d'acció

|

- Publicitat -

El món independentista no és el mateix després dels fets d’octubre, hi ha un canvi substancial en el pensament republicà. Les escenes de repressió policial són molt recents, com també el sentiment d’empoderament ciutadà a l’hora de defensar les urnes i exigir el caràcter vinculant dels resultats.

El canvi de mentalitat, juntament amb la referència de la vaga taxista d’aquesta última setmana, ha propiciat que avui la idea d’ocupar l’Avinguda Diagonal vagi agafant forma. Segons ha pogut saber La República, aquesta proposta no estaria únicament emmarcada en aparcar cotxes a les vies que travessen la capital de Catalunya, sinó que també comptaria amb el suport dels tractors que, com el 29 de setembre passat, varen entrar a Barcelona per defensar el referèndum.

Publicitat

La concentració d’enguany convocada per l’ANC és el pretext per materialitzar aquesta mesura de pressió que serviria per exigir l’alliberament dels presos i les preses, el retorn dels exiliats i les exiliades i forçar una negociació en pro de fer realitat la República.

Aquesta ocupació s’estaria començant a plantejar des d’un vessant organitzatiu i estructural que permeti aguantar dies. En aquest sentit, les accions dels CDR que s’han anat produint aquests darrers mesos han estat exercicis de gimnàstica revolucionària per determinar si es pot o no paralitzar una via. La vaga del 3-O i la del 8-N, així com les accions que s’han fet als peatges i carreteres del país, avalen una estratègia que l’11 de setembre es posaria en pràctica.

Et pot interessar  Lluís Llach anuncia que es presentarà a les eleccions de l'ANC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut