Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

S’articulen els primers moviments per ocupar la Diagonal l’11-S

El món independentista no és el mateix després dels fets d’octubre, hi ha un canvi substancial en el pensament republicà. Les escenes de repressió policial són molt recents, com també […]

Joan Solé
Joan Solé 03/08/2018

El món independentista no és el mateix després dels fets d’octubre, hi ha un canvi substancial en el pensament republicà. Les escenes de repressió policial són molt recents, com també el sentiment d’empoderament ciutadà a l’hora de defensar les urnes i exigir el caràcter vinculant dels resultats.

El canvi de mentalitat, juntament amb la referència de la vaga taxista d’aquesta última setmana, ha propiciat que avui la idea d’ocupar l’Avinguda Diagonal vagi agafant forma. Segons ha pogut saber La República, aquesta proposta no estaria únicament emmarcada en aparcar cotxes a les vies que travessen la capital de Catalunya, sinó que també comptaria amb el suport dels tractors que, com el 29 de setembre passat, varen entrar a Barcelona per defensar el referèndum.

La concentració d’enguany convocada per l’ANC és el pretext per materialitzar aquesta mesura de pressió que serviria per exigir l’alliberament dels presos i les preses, el retorn dels exiliats i les exiliades i forçar una negociació en pro de fer realitat la República.

Aquesta ocupació s’estaria començant a plantejar des d’un vessant organitzatiu i estructural que permeti aguantar dies. En aquest sentit, les accions dels CDR que s’han anat produint aquests darrers mesos han estat exercicis de gimnàstica revolucionària per determinar si es pot o no paralitzar una via. La vaga del 3-O i la del 8-N, així com les accions que s’han fet als peatges i carreteres del país, avalen una estratègia que l’11 de setembre es posaria en pràctica.