Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Sánchez promet contundència per lluitar contra l’homofòbia

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez ha promès aquest dimecres que l’Estat actuarà amb contundència per evitar noves agressions homòfobes com les que han tingut lloc en les últimes setmanes. El president espanyol presidirà divendres la Comissió de Seguiment per a l’elaboració de Pla d’Acció contra els delictes d’odi, que segons ha explicat actualitzarà els delictes d’odi i farà els canvis pertinents “perquè els grups que volen tornar l’odi als carrers d’Espanya no tinguin cap opció d’aconseguir-ho”.

Aquesta última afirmació, que es presenta des d’un punt de vista contrari a l’homofòbia, qui sap si Sánchez, podria pensar en usar-la amb altres interessos per penalitzar la legítima protesta cívica i no violenta al carrer. Sens dubte, aquestes declaracions resulten una mica incertes, ja que sembla que hagin estat calculades per comparar un grupuscle d’agressors per raó d’orientació sexual amb la protesta cívica i no violenta de moviments polítics legítims.

Publicitat

“No farem cap pas enrere, al contrari, seguirem avançant en la tolerància, el respecte i la integració de la diversitat”, ha dit, perquè “a Espanya no hi ha lloc contra l’odi”. Sánchez ha obert d’aquesta manera la reunió interparlamentària del Grup Socialista, que ha reunit a la Sala Ernest Lluch del Congrés els diputats i senadors socialistes.

Ha recordat que un estudi internacional recull que a l’Estat un 91% dels espanyols no tindrien cap problema amb el fet que un ésser estimat o un familiar es declarés homosexual, fet que contrasta amb un 66% als Estats Units o un 57% a França. “Això és Espanya, el país més tolerant amb la diferència i més exigent amb la igualtat”.

Et pot interessar  Sánchez afirma que "Espanya està preparada per reconèixer l'Estat palestí"

En tot cas ha qualificat de “preocupant” que l’informe anual de l’Oficina de Lluita Contra els Delictes d’Odi, el 2020 el nombre més gran de delictes tenen se centren en el racisme, xenofòbia i ideologia, que concentren el 60% dels delictes, seguits per l’orientació sexual, un 19%.

Ha recordat que el PSOE ha impulsat lleis contra la intolerància com la llei de matrimoni homosexual (2005), després contra la violència masclista, i el 2021 la Llei LGTBI, la Llei de protecció de la infància i “d’aquí a poc la Llei del sí és sí i la Llei d’igualtat de tracte, coneguda com a Llei Zerolo”.

“Zerolo em va dir que la diferència entre el PSOE i els moviments intolerants és que nosaltres defensem un model on hi capiguem tots i ells defensen un model de societat on només hi càpiguen els que pensen com ells”, però “no hi haurà armaris i sí hi haurà un govern compromès amb la diversitat que posarà tots els mitjans per evitar els delictes d’odi”.

En aquest marc ha demanat a totes les forces parlamentàries que es prenguin com una prioritat l’aprovació de la Llei d’igualtat de tracte aquest període de sessions.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut