Edició 2116

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 11 de maig del 2024
Edició 2116

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 11 de maig del 2024

Sánchez evita desmentir Junqueras sobre l’amnistia i diu que serà “coherent” amb el que ha fet fins ara

El president espanyol diu als partits independentistes que el 90% dels catalans rebutja la unilateralitat

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha evitat aquest dimecres desmentir les manifestacions del líder d’ERC, Oriol Junqueras, sobre el fet que l’amnistia forma part de l’acord entre el PSOE i ERC per a la constitució de la Mesa del Congrés.

Preguntat per aquesta qüestió en roda de premsa a Nova York, s’ha limitat a dir que “les negociacions poden ser discretes”, però “els acords són transparents”. Sánchez també ha insistit que un cop el rei el designi com a candidat a la presidència parlarà “amb total transparència i franquesa sobre quines seran les línies mestres” del seu govern. En tot cas, ha afirmat que la seva acció respecte a Catalunya “serà coherent amb el que hem fet” fins ara.

Publicitat

La unilateralitat “no té suport”

En roda de premsa en el marc de la seva participació en l’Assemblea General de les Nacions Unides, Sánchez també ha remarcat que la defensa de la “unilateralitat” per part de les formacions independentistes no té el suport de la majoria dels catalans. “Quanta gent a Catalunya dona suport a la unilateralitat?”, ha preguntat abans d’afirmar que segons el CEO és “entre un 10 i un 11%”, i per tant “hi ha un 90% de ciutadans catalans que volen diàleg, retrobament, convivència i concòrdia”. “Aquí és on estarà el govern d’Espanya”, mirant “a aquest 90%, ha dit”.

Pel que fa a Carles Puigdemont, ha dit que la seva formació sempre s’ha oposat a la judicialització del procés. En aquest sentit, ha destacat que quan Mariano Rajoy i el fiscal general de l’Estat d’aleshores José Manuel Maza, van “obrir les portes a totes aquestes causes judicials a través de l’Audiència Nacional” ell “va traslladar el seu malestar a Rajoy”. “Ho vaig fer per dos motius: perquè no havíem estat consultats, i perquè havíem traslladat a la via judicial un conflicte d’arrel política”. Segons Sánchez, en aquests cinc anys el seu govern ha provat de “retornar a la política el que no hauria hagut de sortir mai de la política”.

Et pot interessar  Sánchez s'erigeix com el "líder" de la "regeneració democràtica" de l'Estat espanyol davant el context de "desinformació" i "lawfare"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut