Dijous, 9 de desembre de 2021 - Edició 1232
La República

Sàmper vol acordar un protocol per evitar càrregues durant un desnonament

El conseller d’Interior recorda que els Mossos actuen quan falla l’Ajuntament

Redacció
Redacció 25/09/2020
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i el cap dels Mossos d'Esquadra, el comissari Eduard Sallent, en una roda de premsa; al fons, un dels nous cotxes de seguretat ciutadana. 23 de setembre del 2020. (Horitzontal)

samperEl conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha reconegut que no li agraden les imatges de càrregues en un desnonament d’una família vulnerable com el que es va produir el 17 de setembre al Carmel, però ha subratllat que els Mossos d’Esquadra actuen per ordre judicial i “quan ha fallat l’administració local, que té l’obligació legal de proporcionar un habitatge”. “A mi les imatges no m’agraden, fan mal als ulls”, ha dit a TV3, on ha admès que l’ús de la força “s’hauria d’evitar”. En aquest sentit, ha apostat per fer un protocol d’actuació “perquè això no torni a passar”. De fet, ha explicat que ha intentat contactar amb el TSJC, l’Ajuntament de Barcelona, el Síndic de Greuges i el “món ocupa” precisament per trobar una fórmula.

Al seu parer, falta coordinació entre els serveis socials locals, la justícia i els Mossos.

Sàmper ha demanat diferenciar entre les ocupacions de persones vulnerables i les màfies, contra les qui s’ha d’actuar com més aviat millor. En el cas dels desnonaments de tipus social, ha insistit que “no hauria d’intervenir mai la policia”, sinó que caldria que hi hagués una “resposta social” perquè aquelles persones no es trobessin al carrer. “Només intervenim quan han fracassat tots els camins”, ha reblat.