Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Sàmper avala la remodelació de la cúpula dels Mossos: “És la restitució del cos del 2017”

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha avalat la remodelació de la cúpula dels Mossos, amb Ferran López com a número dos de Trapero, i la incorporació de Miquel Esquius i Joan Carles Molinero a la direcció operativa. “És la restitució del cos del 2017”, ha assegurat Sàmper aquest dissabte als micròfons de Rac1. “Jo no hi he tingut cap paper. Se m’ha explicat i justificat cada canvi, ho he trobat correcte i donat el vistiplau”, ha continuat el titular d’Interior. Sobre la polèmica per la utilització de la pistola tàser a Sabadell, Sàmper ha insistit que el seu ús “va ser proporcionat”. “Sempre fan mal aquestes imatges, però quatre dies abans es va reclamar la utilització de la tàser a passeig de Sant Joan”, ha recordat el conseller.

“Es deia que si s’hagués utilitzat la pistola tàser aquest senyor no tindria un tret a la panxa ni estaria en estat crític a l’hospital”, ha reflexionat en veu alta Sàmper. “És un debat complex, però hi ha uns protocols aprovats que van passar per la comissió d’Interior al Parlament que diuen que s’ha d’aplicar com a última ràtio”, ha assenyalat el titular d’Interior. “En aquests tres anys s’han fet 110 actuacions a tot Catalunya amb la tàser, amb una població de més de 7 milions de persones”, ha detallat Sàmper. “Jo crec que en aquest cas de Sabadell –i malgrat que les imatges poden ser dures- el seu ús estava justificat. I, de fet, els metges ja han interposat denúncia contra aquesta persona per la seva agressivitat”, ha conclòs el conseller d’Interior.

Et pot interessar  Elena defensa la "coherència" de convocar la segona plaça de major dels Mossos i subratlla que "ja estava prevista"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut