Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Rull, Turull, Forn i Puig retiren la proposta sobre l’ordenació de JxCat per evitar “tensions” al partit

|

- Publicitat -

Els quatre exconsellers del PDeCAT Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn -empresonats- i Lluís Puig -a l’exili- han enviat una carta al president del partit, David Bonvehí, per anunciar que retiren la seva proposta d’encaix de JxCat. Al text, al qual ha tingut accés l’ACN, concreten que volen evitar “tensions” al partit. Bonvehí manté les negociacions amb el líder de la Crida, Jordi Sànchez -tancat a Lledoners. L’expresident i líder de JxCat, Carles Puigdemont, ultima la seva estratègia per crear una organització nova, que podria presentar els propers dies. Tal com va avançar l’ACN, sectors de JxCat i PDeCAT ja van reclamar-li a principis de juny que concretés una proposta per desencallar l’endreça de l’espai postconvergent abans de l’estiu.

“Després de la decisió de la direcció de divendres 26 de juny, entenem que la proposta que vam formular tots quatre com a membres de la Comissió Delegada ha decaigut. Així ho formalitzem amb aquest escrit”, comença la carta dels quatre exconsellers. Turull, Rull, Forn i Puig volen “evitar” que la iniciativa pugui ser un “objecte de tensió dins del partit”, ja sigui en assemblees territorials, sectorials o en el mateix Consell Nacional.

Publicitat

“És evident que a casa nostra hi ha visions diferents de com s’ha des desenvolupar el trànsit cap a un Junts per Catalunya enfortit i endreçat, totes elles visions legítimes que tindrem la possibilitat de defensar en positiu i al marge de cap tipus de confrontació interna al llarg de les properes setmanes”, afegeix la missiva.

“Estem convençuts que sigui quin sigui l’itinerari que esculli cadascun dels associats del PDeCAT, tots plegats mantindrem intacta la nostra voluntat de treballar per una Catalunya independent, moderna i de progrés, socialment justa, que tingui com a prioritat absoluta el benestar de les persones”, subratlla el text.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia

La proposta

Els exconsellers van fer arribar la seva proposta per desencallar l’endreça de JxCat on apostaven per convocar una assemblea constituent dels electes de JxCat -sense establir cap termini-, i que passats sis mesos de la creació i la consolidació del nou partit, el PDeCAT debati si es manté o bé es dissol en la nova formació.

A més, veien la coalició electoral que proposa el president del Partit Demòcrata, David Bonvehí, com la “pitjor de les formes” que podria adoptar el nou espai. La direcció del PDeCAT es va reunir manera extraordinària divendres, i va rebutjar per àmplia majoria la proposta dels quatre exconsellers.

L’executiva del PDeCAT insisteix que el proper Consell Nacional -s’ha de celebrar aquest juliol- podrà debatre i votar qualsevol proposta que s’hi faci arribar. Caldrà veure si l’entorn dels quatre exconsellers -capitanejat per la vicepresidenta del partit, Míriam Nogueras- planteja aquesta o una nova estratègia. El sector de Bonvehí té majoria a la direcció, però els crítics asseguren que ells són més en una assemblea o Consell Nacional.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut