Divendres, 5 de març de 2021 - Edició 953
La República

Rufián se’n fot del periodista Jordi Borràs per criticar-lo sobre les seves paraules de Perpinyà

El fotoperiodista l’acusa de fer el joc als que volen “ulsteritzar Catalunya”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 03/03/2020
Gabriel Rufián, diputat d'ERC al Congrés

El portaveu d’ERC al Congreso, Gabriel Rufián ha enviat un enverinat missatge al president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont aquest matí: “Està molt bé que t’aplaudeixin a Perpinyà però el repte és que ho facin a Cornellà, a Santa Coloma o a Sabadell”. Rufián ha argumentat que hi ha un “mentrestant” entre “els ideals i la realitat” i ha afirmat que ERC està disposat a liderar aquesta etapa “tingui els costos que tingui”.

Unes declaracions incendiàries i provocatives que el líder d’ERC a Madrid tenia ben calculades. Com era d’esperar, les respostes no s’han fet esperar a les xarxes. Una de les veus més autoritzades per la seva trajectòria per a criticar el discurs de Rufán ha estat el fotoperiodista Jordi Borràs.

El reporter ha estat contundent i advertia a Rufián “no es pot anar amb la màxima de ‘un sol poble’ i l’endemà confrontar Catalunya per motius lingüístics i culturals”. Però el fotoperiodista encara en tenia una més: “A banda de classista —no hi ha catalans millors o pitjors— és caure a la trampa etnicista dels que ens volen ulsteritzar”. Finalment Borràs li etzibava: “Un discurs irresponsable i perillós”.

Rufián, que li agrada entrar a l’inframón pantanós dels baixos cops i les respostes punyents a Twitter n’ha fet burla amb una imatge de Netflix tunejada deixant entendre que Borràs s’ho ha inventat tot, titllant-lo, de manera subliminal, de mentider: