Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Rufián creu que l’assalt de Blanquerna “va ser l’avantsala” de l’arribada de l’extrema dreta al Congreso

|

- Publicitat -

El portaveu d’ERC al Congreso de los Diputados, Gabriel Rufián, ha afirmat aquest dimarts que l’ordre d’empresonament als ultres que van assaltar la Llibreria Blanquerna l’any 2013 arriba “tard i malament”, perquè es produeix vuit anys després d’aquells fets i cinc després de la primera condemna. Segons Rufián, aquell assalt “va ser l’avantsala de l’arribada al Congreso de 52 diputats de Vox amb idees i formes molt similars”.

Així mateix, ha recordat que la Justícia va endarrerir la seva entrada a la presó amb el pretext que tenien fills i filles. “Recordo amb dolor que molts d’ells no van entrar a presó amb la premissa que tenien família, ho vam comentar amb Junqueras a la presó, concretament a Soto del Real“, ha dit.

Publicitat

Rufián també ha apuntat que la seva formació sospita que l’executiu espanyol espera tirar endavant la Llei de memòria democràtica amb Cs, perquè les negociacions amb els republicans “estan encallades”. Ha avançat que ERC “no s’empassarà” un text que no consideri il·legal el règim franquista. “Un règim sorgit d’un cop d’Estat no només s’ha de declarar nul i il·legítim, sinó il·legal”, i cal “obrir la porta a reparacions econòmiques, perquè està molt bé que se li entregui un diploma a una neta d’un afusellat, però cal tornar la casa que es va robar i assumpció de responsabilitat per part d’empreses que es van aprofitar de la feina esclava dels republicans, i això de moment no passa”. Ara per ara, segons Rufián, “ERC està en un ‘no’ basant clar”.

Et pot interessar  Albiach situa el PSC i ERC com a "principals aliats" d'un "govern progressista"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut