Dimecres, 21 d'octubre de 2020 - Edició 818
La República

Rovira pressiona Torra perquè convoqui eleccions i no les deixi “a les mans” del Suprem

La líder d’ERC assegura que el país “no es mereix” “interinitat” i “provisionalitat” i li demana “responsabilitat” al president

Avatar
Agències 21/09/2020
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, en un moment de la presentació telemàtica del llibre 'Tornarem a vèncer' a la Llibreria Ona de Barcelona. Imatge del 21 de setembre de 2020. (Hortizontal)

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha apel·lat a la “responsabilitat” del president de la Generalitat, Quim Torra, perquè faci ús de la facultat de convocar eleccions i no ho deixi “a les mans” del Tribunal Suprem (TS) si acaba sent inhabilitat. En un acte telemàtic de presentació del llibre ‘Tornarem a vèncer’, Rovira ha dit que Esquerra no vol un Govern “interí” sinó que ha de ser “fort” per resoldre la crisi i que tingui un “programa”. “Demanem a tothom que se’ns expliqui com es resolt l’interinatge i la provisionalitat que el país no es mereix.”, ha manifestat. La republicana ha dit que l’independentisme ha de trobar una resposta “acordada”, que “falten hores” per poder assolir el pacte i que ERC “no s’aixecarà de la taula”.

De fet, la líder d’Esquerra ha assegurat que la formació no pot deixar de dir “el que pensa”. “Si no les convoquem nosaltres de mutu acord, les eleccions seran convocades pel Suprem”, ha alertat.

“No fer res i deixar l’agenda política, el tempo i la facultat de convocar eleccions al Suprem, no ens sembla una opció. Proposem respondre políticament i acordar una data electoral per decidir nosaltres quan anem a eleccions”, ha insistit.

Per això, Rovira ha dit que l’independentisme ha de poder “superar els debats interns”, deixar al marge l’electoralisme i el partidisme i consensuar una estratègia. La secretària general d’ERC ha advertit del que poden suposar sis mesos de Govern “en funcions”. Ha parlat d’un lideratge i unes facultats “limitades”, un executiu que no pugui impulsar decrets legislatius, sense president i que no pugui “resoldre la crisi”. “Volem tot el contrari, un govern fort i cohesionat amb un programa de Govern”, ha assegurat.

Ha destacat que ERC prefereix treballar en una nova coalició de Govern enlloc de mirar com s'”aguanta” un govern provisional per gestionar amb “limitacions” els reptes econòmics i socials “brutals”.

Finalment, Rovira ha manifestat que la reforma del delicte de sedició no és una “garantia” per solucionar el conflicte polític i ha reclamat l’amnistia.

Relacionats