Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Rovira apel·la al feminisme com a lluita universal i per a la “construcció de la república”

La dirigent d'ERC reclama a les dones "liderar" i ser "la veu, el vot i el referent" de la societat

|

- Publicitat -

ACN Barcelona .- La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha apel·lat aquest divendres al feminisme com a lluita universal i per la “construcció de la república”. En un article intern, Rovira assegura que una república no tindria sentit si aquest “moviment democràtic” no impliqués també una “revolució feminista”. “Volem la independència per construir una societat millor i no hi ha una república lliure si no és una república de dones lliures i amb tots els drets”, apunta. També assegura que la seva petició no és “no caure en l’oblit” o tenir més protecció o visibilitat com a dones. “Demanem ser-hi, participar-hi; […] volem ser-hi per liderar, volem ser-hi per ser la veu, el vot i el referent del conjunt de la societat”, afirma dos dies abans del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.
Sota el títol ‘Les revolucions necessàries’, Rovira, que apel·la al feminisme com una lluita universal “contra injustícia, la discriminació, la intolerància, la imposició, i l’agressió”, afirma que és un fenomen que “interpel·la tot i a tothom”. “Els fonaments de la nova República han de servir per això, per guanyar aquesta regeneració”, afirma en assegurat que queda “moltíssima feina per fer” a la societat.

I tant en clau històrica com en un reconeixement a dones independentistes -“no seria possible ser on som sense les estimades Mireia Boya, Carme Forcadell, Meritxell Serret, Muriel Casals, Dolors Bassa, Anna Gabriel, Meritxell Borràs, Tamara Carrasco, Anna Simó, Clara Ponsatí, Tània Verge, Ramona Barrufet”-, Rovira reclama “implicar-se en la construcció de la república” tal com ho van fer col·lectius de dones “als anys 30”.

Publicitat
Et pot interessar  Aturem Hard Rock critica ERC per renovar "d'amagat" els "contractes caducats" del macroprojecte

“Perquè el feminisme és una lluita per la llibertat i la justícia; i la república la construïm precisament per això; no esperem eternament a ser millors; estem preparades; fem el pas; avancem sense por, proposem-nos, alcem la veu, opinem, obrim camí; liderem; decidim; som aquí per canviar-ho tot”, conclou el text.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut