Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Ribó deixa entendre que el col·lapse de la sanitat catalana és perquè hi accedeixen ciutadans de tot l’Estat

El Síndic de Greuges assegura que “un dels dèficits que té la sanitat a Catalunya és que té un sobre-cost amb la gent que ve a intervenir-se”

Redacció
Redacció 09/12/2019
El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, en una imatge d'arxiu

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha apuntat aquest dilluns que un dels “dèficits” de la sanitat pública a Catalunya és que té un “sobrecost” per la gent que ve a Catalunya a intervenir-se. “La sanitat de Catalunya és d’una qualitat excel·lent. La prova és que venen d’altres comunitats a intervenir-se”, ha indicat en declaracions a Ser Catalunya en preguntar-li per les llistes d’espera. “Qui ens anava a dir que la versió sanitària de l”Espanya ens roba’ l’encunyaria el senyor Ribó, Síndic del procés. Se li hauria de caure la vara de vergonya”, ha etzibat com a reacció a aquestes paraules a través de Twitter el president del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa.

Albiach demana a Ribó que rectifiqui: “El Síndic de Greuges no ha de ser el defensor del Govern”

La presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, ha demanat al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que rectifiqui les seves declaracions sobre la sanitat catalana. Segons Albiach, el Síndic de Greuges no ha de ser el defensor del Govern, sinó el “defensor de la ciutadania catalana i els seus drets”. “Hauria de rectificar”, ha conclòs Albiach en un missatge a través del seu compte de Twitter.