Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Revés de Fachín a Rufián: “ERC és igual de responsable d’en Buch que Podemos de Marlaska”

El líder de Som Alternativa esclata contra el líder d’Esquerra a Madrid: “Ja està bé!”

Redacció
Redacció 15/06/2020
Imatge general de l'acte de Súmate amb Albano Dante Fachín, Alba Vergés, Gabriel Rufián (ERC) i Àngels Martínez (Setembre 2017)

La gravació on es poden escoltar insults racistes d’un grup de Mossos durant una detenció d’una persona afroamericana segueix portant cua. Com no podia ser d’una altra manera, la notícia ha estat condemnada per totes les forces polítiques catalanes. Hi ha algunes, però, que ho han aprofitat també per fer campanya en un context preelectoral com el que viu Catalunya, amb uns comicis anunciats però encara sense data.

Gabriel Rufián carregava durament (una vegada més) contra el conseller d’Interior Miquel Buch i, per tant, responsable dels Mossos. Una gravació que segons el líder d’Esquerra a Madrid “mereixen per enèsima vegada explicacions i responsabilitats a un conseller que ni les dóna ni les assumeix”.

Albano Dante Fachín, líder de Som Alternativa, partit escindit de Podemos i que ha abraçat el sobiranisme (forma part del Consell per la República) ha volgut contestar Rufián amb contundència. L’exdiputat al Parlament ha escrit a les xarxes “jo sé que en Rufián creu de debò això que escriu. Però la cosa és massa greu com per a tornar a jugar al ping-pong. ERC és igual de responsable d’en Buch igual que Podemos de Marlaska. Ja està bé”.